onsdag 23 maj 2007

Lär dig ta ett skämt

Vattenattack mot Reinfeldt
En Strix-medarbetare, som jobbade med ett program för SVT, sprutade igår vatten i ansiktet på statsminister Fredrik Reinfeldt. "Attacken" som genomfördes vid premiären på filmen "Pirates of the Caribbian" skulle ingå som en del i en serie om bl a practical jokes som SVT beställt från produktionsbolaget Strix.
SVT tar helt och hållet avstånd från det inträffade.
- Det här var inte bra, det ger associationer till angrepp på politiker. Vi har bett statsministern om ursäkt, säger kommunikationsdirektör Helga Baagøe.
Inslaget kommer inte att sändas. SVT har också haft ett allvarligt samtal om det inträffade med Robert Aschberg på produktionsbolaget Strix.

Eva Hamilton: Omdömeslöst och korkat
- Händelsen var ofattbart omdömeslös och korkad, säger SVT:s VD Eva Hamilton efter vattenattacken mot Fredrik Reinfeldt.
- Jag ringde personligen i går kväll till Fredrik Reinfeldt och framförde en ursäkt och jag har tagit ett allvarligt samtal med Robert Aschberg på Strix, tillägger hon.



Humorn är död, länge leve humorn.
Och varför ska vi skämmas för att Fredrik Reinfeldt saknar humor? Eva Hamilton ska verkligen inte behöva be om ursäkt.
Jag förstår självklart om han blir rädd, det är klart att hans liv skulle kunna vara i fara. Men att driva det vidare och bara inte kunna skratta åt det är verkligen ett bevis på att vår ledare saknar all sorts självdistans.

Inga kommentarer: